Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek
BOK:

Wassmo, Herbjørg
Hemmelig torsdag i treet
Illustrert av Mariann Hennie Hafseng
Damm 1996.
Helteserien
ISBN 82-517-9436-6

INNHOLD:

Fortelleren sitter på fjøstrappa og pugger salmevers. Mamma er på sykehus med mavesår, og mormor har bundet fast katten.
Plutselig står Pippi Langstrømpe der. Hun er lei seg fordi ingen tror på henne lenger, og da kan hun fort bli borte. Hun får en rå potet til trøst.
Når Pippi oppdager et fint klatretre foreslår hun at de begge to skal bli borte. Treet er høyt, men de finner en stige.
De to jentene sitter oppe i treet og prater sammen. Begge to savner mammaen sin, men fortelleren blir sint når Pippi sier at mammaene kan ha det fint sammen i himmelen. Hun sparker til stigen, og dermed må de bli i treet og trøste hverandre helt til kvelden kommer, og de blir våte og kalde.
Pippi orker ikke en masete mormor.
Når fortelleren begynner å synge salmeverset sitt skjønner mormor hvor hun er og setter stigen opp igjen. Pippi er borte, men fortelleren vet at hun kommer igjen.

SPRÅK OG TYPOGRAFI:

Mellomstor skrift godt plassert i forhold til bildene.
Korte setninger.
Lettlest bokmål.
Fargerike akvareller. Bildene er enkle og naturalistiske.

ALDERSTRINN:

Passer fra fire år og oppover.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Oppdiktet fortelling bygget rundt Pippi Langstrømpe skikkelsen. Boken er en av flere i Helteserien hvor kjente forfattere skriver om sine barndoms helte - og eventyrfigurer.
På baksiden av boken står det en liten biografi om både forfatteren og illustratøren, - og noen av forutsetningene for å utgi boken.
Akkurat denne utgivelsen kunne vi vel strengt tatt klart oss uten!